Expoziția estivală MINERALIA

Expoziția MINERALIA – Cristale de vară va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Expoziția estivală MINERALIA este dedicată exclusiv lumii minerale: cristale naturale de cuarţ, calcit, pirită; eşantioane de colecţie din hematit, aventurin, malachit, azurit; minerale şlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist şi citrin.

Podoabele și bijuteriile sunt realizate din pietre – pietre fine, pietre semipreţioase brute sau şlefuite – alǎturi de chihlimbar auriu din Marea Balticǎ sau chihlimbar roşu de Colţi, România.

La aceastǎ ediţie nu vor lipsi „souvenirurile marine”: coliere din perle, sidef, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roşu; obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniţi, trilobiţi (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluţiei geologice a Pǎmântului.

Larimar, piatra albastrǎ descoperitǎ numai în Republica Dominicanǎ, tanzanitul violet din Africa, opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziţiei.

Related posts

Leave a Comment