Expoziţia “Clujul – oraş comoară”, vernisată la Alba Iulia

Peste 30 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca vor fi expuse în această săptămână la Galeriile Consiliului Judeţean Alba – Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie, de la ora 14, când iubitorii de cultură din Alba Iulia vor putea lua parte şi la un moment artistic, susţinut de cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” din oraş.
Expoziţia “Clujul – oraş comoară” cuprinde 35 de lucrări de pictură şi grafică, realizate de cursanţii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj. Iubitorii de frumos din Alba Iulia vor putea admira peisaje din judeţul Cluj, dar şi clădiri reprezentative ale oraşului de pe Someş printre care: Cazinoul, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Ortodoxă, Teatrul Naţional şi Muzeul de Artă. Expoziţia va fi deschisă publicului din Alba Iulia până la mijlocul lunii ianuarie 2014.
Expoziţia “Clujul-oraşul comoară” face parte din proiectul „Iubesc Clujul”, proiect iniţiat în urmă cu trei ani de managerul Şcolii de Arte “Tudor Jarda”, Vasile Corpodean. De-a lungul anilor au avut loc expoziţii de promovare a Clujului şi a artiştilor de aici în mai multe oraşe din România precum Bucureşti, Satu Mare, Reşiţa, Tîrgu Mureş, Carei şi Turda, sub diverse denumiri, “Iubesc Clujul”, “Iubesc Clujul, iubesc Turda”, “Cluj – Kolozsvar – Klausenburg”, “Scrisoare de dragoste pentru Cluj”.

Related posts

Leave a Comment