Exporturile românești de mobilă ar putea depăși pragul de 3 miliarde de euro

Exporturile românești de mobilă ar putea depăși, pentru prima oară în acest an, pragul de trei miliarde de euro. Industria mobilei produce excedent comercial, iar principala piață de destinație pentru mobila românească este Germania.

Exporturile românești de mobilă au crescut constant în ultimii ani, cu excepția anului 2020, care a fost profund influențat de pandemia de coronavirus. În acest an, exporturile vor continua să crească, spun specialiștii în domeniu. Anul trecut, de exemplu, exporturile românești de mobilă au crescut cu 17 la sută față de 2021 și au depășit pragul de 2,6 miliarde de euro, potrivit datelor Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

Principalele piețe pentru exporturile românești de mobilă sunt cele din Europa de Vest. În Germania, producătorii români au exportat în 2022 mobilă în valoare de 440 de milioane de euro. Piețe importante sunt și Franța, Italia sau Olanda.

Însă există companii care exportă în fostele republici sovietice din Asia Centrală. Așa ar fi Turkmenistanul, spune inginerul Florin Faur.

Ultimii ani au adus creșteri ale exporturilor și în America de Nord, mai ales în Statele Unite ale Americii.

Related posts

Leave a Comment