Experiment muzical inedit: Simfonia Verde combină muzica electronică cu muzica simfonică

Un grup de tineri muzicieni din Cluj propune un experiment inedit. Este vorba de Simfonia Verde. Aceasta este o combinație între muzica electronică și muzica simfonică. Acest experiment muzical în premieră în România va avea avanpremiera duminică, 22 martie, de la ora 11.00, în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.”Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România.

Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg”, spun inițiatorii experimentului.

Printre muzicienii care vor participa la acest experiment se numără Răzvan Krivach sau Indie Folker. Ei vor fi dirijați de unul dintre cei mai renumiți tineri dirijori români, Vlad Agachi.

”Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

Acest tip de interacţiune amuzantă – dar fără a trece pragul bunului gust – între orchestră, dirijor şi public, este strâns legată de proiectul de „suflet” al tânărului artist: orchestra The Young Famous Orchestra din oraşul său natal, Cluj-Napoca, una dintre puţinele orchestre simfonice private din România. Vlad Agachi este dirjor al ansamblului ce reuneşte aproximativ 70 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai ţării intr-un proiect de tineri instrumentişt, foarte, capabili, prin energia lor, să transmită tensiunea artistică a unui repertoriu cuprinzător”, spun organizatorii evenimentului.

Related posts

Leave a Comment