Executivul nu va beneficia de o “lună de miere”


Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor, la începutul primei şedinţe a noului Cabinet, că nu va fi premierul unui partid, ci atât al formaţiunilor politice aflate la guvernare, cât şi al opoziţiei. I-a avertizat pe membrii Cabinetului că Executivul nu va beneficia de nicio “lună de miere”.”Provin de la PDL, dar nu voi fi prim-ministrul PDL, ci voi fi primul-ministru al acestei coaliţii, care va încerca să ia cele mai bune decizii pentru ţară. În acelaşi timp, voi fi partenerul opoziţiei, al PSD, al PNL şi al tututor celor care vor dori binele acestei ţări”, a spus Boc.
Premierul i-a felicitat pe miniştri pentru modul în care s-au prezentat la audierile comisiilor parlamentare şi i-a invitat pe liderii celorlalte formaţiuni politice din Guvern să ia cuvântul în deschiderea şedinţei.
Vicepremierul Marko Bela, liderul UDMR, a subliniat, la rândul său, că deşi Guvernul este format de o coaliţie politică, din punctul de vedere al acţiunii guvernamentale, îşi doreşte să fie vorba de o singură echipă, cu eforturi solidare şi cu programe compatibile.
Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, liderul grupului parlamentarilor independenţi, a afirmat că la baza susţinerii acordate de grupul parlamentarilor independenţi actualului Executiv stă interesul naţional şi încrederea că este un Cabinet competent.Guvernul s-a reunit în şedinţă, în această seară, pentru a aproba proiectul de buget pe 2010.

Related posts

Leave a Comment