EXCLUSIV. Șomerii, angajați cu ajutorul aplicațiilor de tabletă. Proiectul inovator, inițiat de Biserică

O asociație a Bisericii Catolice a lansat un proiect inovator. Șomerii asistați de această asociație vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă cu ajutorul aplicațiilor pentru tablete, aplicații care vor accesa baze de date cu locuri de muncă. Ei vor primi gratuit tabletele cu aplicațiile gata instalate, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic a reușit să atragă aproximativ 8,2 milioane de lei de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Asociația din cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla va realiza acest proiect în parteneriat cu Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic din Blaj și cu Asociația Caritas Diecezan Romano-Catolic din Iași.

În cadrul acestui proiect, 610 șomeri din județele Cluj, Iași, Bacău, Alba și Mureș vor fi recalificați și ajutați să își găsească un loc de muncă. Este vorba de șomeri din cele mai vulnerabile categorii, precum șomerii de lungă durată, șomerii tineri sau șomerii în vârstă de peste 45 de ani. ”Am observat rolul tot mai mare pe care îl are tehnologia în viețile noastre și am decis să folosim tabletele pentru a permite acestor șomeri să acceseze bazele de date cu locuri de muncă, pentru a crește șansele lor de a-și găsi un angajator”, a spus directorul Caritas Cluj, părintele Adrian Avram.

”Implicarea Bisericii în astfel de proiecte nu este ceva nou. Încă din vremea apostolilor au fost numiți acei diaconi care aveau grijă de persoanele aflate în nevoie. Astfel de proiecte sunt o concretizare a doctrinei sociale a Bisericii”, a spus părintele greco-catolic Ioan Mătieș, vicarul cu laicii al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Related posts

Leave a Comment