Eveniment cultural deosebit: concert de lieduri și o lansare de carte, cu titlul ”Hugo Wolf. Lieduri în germană și română”

Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca a găzduit, vineri, 23 mai, un eveniment deopotrivă literar și muzical. Este vorba de un concert de lieduri și de o lansare de carte, cu titlul ”Hugo Wolf. Lieduri în germană și română”, de Daniela Vladu și Ligia Ghilea.Concertul de lieduri a fost susținut de soprana Roxana Leahu, acompaniată la pian de Ligia Ghilea, iar poeziile au fost recitate de Ligia P. Ghilea. Recitalul de lieduri Hugo Wolf a fost pe versuri ale poetilor romantici germani Eduard Mörike si Joseph Freiherr von Eichendorff. Hugo Wolf a fost unul dintre cei mai apreciați compozitori austrieci, de origine slovenă, din a doua jumătate a secolului XIX, care a abordat maniera romantică.

“Se ştie că fiecare limbă are anumite caracteristici specifice şi inflexiuni intonaţionale proprii. Muzicalitatea limbii este determinată de raportul existent între consoanele şi vocalele cuvintelor. Hugo Wolf nu a ilustrat poeziile, dimpotrivă, le-a exemplificat prin muzica sa”, a explicat conf. dr. Daniela Vladu, de la Catedra de Germană a Facultății de Litere a UBB, co-autorul cărții lansate.

Related posts

Leave a Comment