Eveniment demn de Cartea Recordurilor: 10.000 de copii şi tineri vor citi simultan la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania propune un eveniment demn de Cartea Recordurilor. Ei doresc să convingă 10.000 de copii şi tineri să citească toţi în acelaşi loc, în acelaşi timp. Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi este dedicată Centenarului Marii Uniri.

În anul Centenarului, organizatorii anunţă că pregătesc două evenimente legate de această temă. Unul dintre ele îşi propune să aducă scriitori români din exil şi diasporă, care îşi dau întâlnire la Cluj. Al doilea eveniment este „Marea Lectură”: 10.000 de copii şi tineri care citesc în acelaşi timp şi în acelaşi loc – „mesaj cultural european ce are ca scop tentativa de intrare în Cartea Recordurilor”, menţionează organizatorii care speră ca, în acest fel, să promoveze cititul în rândul tinerei generaţii. Evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie 2018 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment