Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs, investigat pentru spionarea UE în favoarea Rusiei

Imunitatea parlamentară a eurodeputatului Bela Kovacs nu va fi ridicată imediat. Procesul va mai dura întrucât se aşteaptă constituirea unui nou Parlament European după alegerile din 25 mai. Procedura, în cazul său, va fi probabil una specifică, spun jurnaliștii de la RFI România.Bela Kovacs, aparţinând partidului ungar de extrema dreapta Jobbik, este demult o figură controversată în politica maghiară, dar şi una periculoasă.

Avînd în vedere urcarea în sondaje a extremei drepte în întreaga UE, Jobbik devine un pericol pentru celelalte partide maghiare. La legislativele din 6 aprilie, Jobbik a obţinut un scor de 20.6%, imediat în spatele naţionaliştilor lui Viktor Orban (44.5%)

Opiniile pro-ruse ale lui Kovacs sînt binecunoscute ca şi pledoaria sa în favoarea Uniunii Eurasiatice, reunind unele state din UE ca Bulgaria şi Cehia, cu fostele republici sovietice (propunerea lui Vladimir Putin facută în 2011).

Acum, la nici doua săptămâni de alegerile europene, Parchetul ungar a cerut preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz ridicarea imunităţii lui Bela Kovacs pentru fapte grave. Natura acestora nu este specificată, dar presa ungară afirmă că ar fi vorba despre spionaj în favoarea Rusiei.

Parchetul a precizat doar că Bela Kovacs riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 8 ani.

Dacă acesta este despre spionaj, problema, care va fi tratata doar dupa luna iulie când intra in functie noul Parlament European, va fi una specifica. Şi asta doar în cazul în care actualul eurodeputat va fi reales.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment