Este oficial: Cioloș este comisar european în Comisia pentru Agricultură din PEDacian Cioloș a fost avizat favorabil pentru postul de comisar european în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European. Candidatul desemnat din partea României a fost votat în unanimitate de toate grupurile din PE.”A fost un vot favorabil în unanimitate, ceea ce înseamnă că toate grupurile politice au votat pentru avizarea lui Dacian Cioloş. Aşadar acesta poate trece în etapa următoare în vederea definitivării procedurii de confirmare în funcţia de comisar european”, a spus Paolo de Castro, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din PE. Totodată, acesta a spus că toți votanții sunt mulțumiți de alegerea făcută și că se bucură că românii au un comisar bine pregătit într-un domeniu atât de important.

Potrivit mediafax, la sfârșitul celor trei ore de audieri, Cioloș a mărturisit într-o scurtă declarație că a fost plăcut impresionat de interesul și diversitatea de opinii manifestate față de PAC.

Dacian Cioloș a fost Ministru al Agiculturii în perioada 11 octombrie 2007- 22 decembrie 2008. Acesta a mai avut contact cu Comisia Europeană între anii 2002–2003, la Comisia Europeană, Delegaţia CE în România, ca Task Manager Agricultură şi Dezvoltare rurală, SAPARD. Din ianuarie 2005, a activat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, mai întâi pe postul de consilier al Ministrului, reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European (ianuarie 2005 – mai 2007), apoi subsecretar de stat pentru Afaceri Europene (mai – octombrie 2007).

Related posts

Leave a Comment