E oficial: Lukoil va demara un nou proiect în România din vara acestui an

Grupul petrolier rus Lukoil va demara în august operaţiunile de forare în cadrul unor proiecte din mai multe ţări europene, inclusiv România. În schimb, compania a renunţat la un proiect de explorare a țițeiului în Vietnam.

Lukoil va începe în august operațiunile de forare în mai multe proiecte, inclusiv în România. Anunţul a fost făcut de directorul general al companiei, Vagit Alekperov, transmite RIA Novosti. În schimb, deşi subsidiara Lukoil Overseas a achiziționat în aprilie 2011 o participație de 50% într-un proiect de dezvoltare a zăcământului petrolier Hanoi Trough, din largul Mării Chinei de Sud, ruşii s-au retras din acest proiect, fără a oferi explicaţii suplimentare.
În plus, Vagit Alekperov a anunțat suspendarea planurilor de listare a companiei la bursa din Hong Kong, chiar dacă, iniţial, Lukoil și-a propus să-și listeze acțiunile la bursa din Hong Kong la mijlocul anului trecut. Anunţul directorului Lukoil vine la doar o lună după ce acesta declarase că intenționează să-și mențină programul de investiții în acest an la 20 de miliarde de dolari, la fel ca în 2013.

Related posts

Leave a Comment