Emil Boc cere PDL să refacă parteneriatul cu Traian Băsescu

Fostul președinte al PDL, primarul din Cluj, ex-premierul Emil Boc, a declarat că formațiunea politică din care face parte are nevoie de refacerea parteneriatului cu șeful statului, Traian Băsescu. Emil Boc a spus că PDL are nevoie de refacerea acestui parteneriat, pentru a avea garanția apărării valorilor democratice în România.Declarațiile fostului premier au fost făcute în cadrul alegerilor interne din PDL Cluj și au fost primite cu aplauze de către colegii săi de partid. La aceste alegeri, fostul președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Daniel Buda, este singurul candidat pentru funcția de președinte.

În discursul său, Emil Boc a atacat actuala coaliție de guvernare, USL, pe care a acuzat-o că a ajuns la putere prin minciună și demagogie. De asemenea, el a acuzat ceea ce Emil Boc a numit atacul guvernanților asupra statului de drept. El a mai adăugat că USL beneficiază de măsurile economice, legislative și sociale luat de PDL și de sacrificiile românilor din anii de criză economică.

Relațiile dintre Traian Băsescu și actuala conducere a PDL au devenit reci în contextul în care alegerile interne din luna martie au fost câștigate de fostul ministru al Administrației și Internelor, Vasile Blaga, în defavoarea candidatului susținut de Traian Băsescu, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, și a fostului ministru al Justiție, Monica Macovei.

Related posts

Leave a Comment