Emerson își deschide două noi fabrici la Cluj. Valoarea estimată a investiției, 30 de milioane de euro. Americanii mai angajează 1.600 de oameni

Primarul Clujului, Emil Boc, a aprobat acordarea unui ajutor de stat și ajutor de minimis în valoare de 1.592.000 de euro în favoarea companiei Emerson. Suma reprezintă scutirea, pe cinci ani, de la plata impozitelor pe clădirile care vor fi ridicate de compania americană în parcul industrial Tetarom II. În cererea trimisă Primăriei, managerii Emerson menționează faptul că vor construi alte două noi hale de producție, birouri și spații administrative.

Concret, Emerson va deschide două noi fabrici în parcul industrial de la marginea Clujului. Compania americană se obligă să crească numărul angajaților de la aproximativ 1.800, cât are în prezent, la 3.400.

Emil Boc a precizat că legislația aflată în vigoare permite autorităților locale să acorde scutiri, de până la 100 la sută, la plata impozitelor locale pentru clădirile companiilor situate în parcurile industriale. El a declarat că, în afară de Emerson, are în analiză și alte cereri similare, depuse de companii precum Banca Transilvania sau Energobit.

De asemenea, el a afirmat că, în cazul Emerson, există posibilitatea de a prelungi scutirea de plata impozitelor locale și după expirarea termenului de cinci ani, prevăzut în convenția semnată de municipalitate cu compania americană.

În Cluj-Napoca, Emerson deține trei fabrici, care produc echipamente pentru industrie, regulatoare de gaz sau motoare pentru centralele eoliene. De asemenea, compania a dezvoltat și o divizie care produce sotfware.

Related posts

Leave a Comment