Dr. Camelia Romitan: Principalul avantaj în a fi femeie medic pediatru este sentimentul matern


Dr. Camelia Romitan, medic specialist pediatru, dar şi homeopat în acelaşi timp, a acceptat să împărtăşească din experienţa sa de medic, dar şi de mamă. Doamna doctor Romitan îşi tratează micii pacienţi la Centrul medical Blue Life şi la Centrul medical Medstar.Cluj Today: Femeie versus bărbat în medicină. Care ar fi avantajele şi dezavantajele?

Dr. Camelia Romitan: Pediatria este cea mai frumoasa meserie din lume. Multi cred ca e dificila, pentru ca un copil nu stie sa spuna ce il doare. Cea mai mare provocare este sa reusesti sa stabilesti o relatie cu el. Si un medic pediatru care este si mama in acelasi timp, un bun profesionist si un psiholog competent, trebuie sa stie sa castige increderea copilului, dar si a parintelui. Acesta este primul pas spre vindecare.
Principalul avantaj de a fi femeie in meseria mea de medic pediatru este sentimentul matern. Legatura profunda care se stabileste din faza de embrion dintre mama si copil te ajuta sa intelegi si sa alini fiecare durere a celui mic.
Si de aici si dezavantajele, stabilind aceasta legatura suferi pentru fiecare pacient in parte, pentru fiecare dintisor, pentru fiecare bubita si simpatetizezi cu mamele la fiecare plans al copililui. Nu mai ai un copil sau doi, ai o mie si suferi sau te bucuri pentru fiecare. Si sentimentele sunt atat de intense !


Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) cariera cu familia?

Dr. Camelia Romitan: Faptul ca sunt mama m-a ajutat foarte mult sa inteleg panica parintilor in legatura cu tot ceea ce li se pare anormal lacopiii lor, m-a facut sa am mai multa rabdare, mai multa compasiune, sa le impartasesc din experienta mea.
Practicarea homeopatiei inseamna o legatura foarte stransa cu pacientii, astfel incat nu de multe ori copiii mei mi-au reprosat ca pacientii sunt mai importanti ca ei. Astfel, acum incerc sa imi impart timpul intre familie si profesiune, astfel incat sa fie bine pentru toti. Nu mi-e usor, dar atunci cand faci totul cu drag, rasplata e peste masura.
Si un zimbet de copil, chiar daca printre lacrimi e cea mai mare bucurie.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfactie a dvs. de pana acum?

Dr. Camelia Romitan: Ceea mai mare satisfactie este familia mea, am doi baieti minunati, apoi faptul ca am reusit sa practic homeopatia si sa transmit parintilor increderea in aceasta metota alternativa. Nu mi-a fost usor sa ignor parerile colegilor mei despre homeopatie, neincrederea lor in acele “mici bobite”, sa le demonstrez ca se poate si altfel, ca organismul uman si mai ales a celor mici stie sa lupte si sa se dezvolte armonios ajutat de natura.

Cluj Today: Cum arată viitorul imediat al doamnei doctor Camelia Romitan?

Dr. Camelia Romitan: Imi doresc sa pot avea mai mult timp pe care sa-l petrec cu pacientii mei la clinica in programul meu de acolo si acasa cu familia mea. Lucrez intr-un centru medical modern, cu un colectiv dedicat profesiunii si binelui pacientilor, pe care managerii il dezvolta in continuu pentru a satisface cerintele acestora. Imi doresc multa sanatate, atat mie, cat si pacientilor mei.

Cluj Today: Ce intrebare nu v-a fost niciodata adresata?

Dr.Camelia Romitan: Sunt multe intrebari nerostite, mai bine suportam tacerile.

Related posts

Leave a Comment