Doza 4 de vaccin anti-COVID-19 va fi disponibilă în curând în România

Andrei Baciu, Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat că de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19. Pfizer BioNTech este compania farmaceutică care a conceput ce-a de-a patra doză până în prezent.

”Și pentru că am primit în ultima perioadă multe întrebări cu privire la acest subiect, iată ce trebuie să știm:
Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager.
A patra doză poate fi făcută cu produsul Comirnaty – Pfizer BioNTech, la minim 4 luni de la efectuarea dozei trei de vaccin. Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face și doza patru, dar doar dacă își doresc.
Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct centrului de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Național al Vaccinurilor. Nu este nevoie așadar de programare prin platformă”, a transmis Andrei Baciu, Secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Related posts

Leave a Comment