Distincție internațională pentru informaticienii clujeni

O aplicație creată de informaticienii clujeni pentru managerii unor companii de dimensiuni mari a primit una dintre cele mai prestigioase aprecieri internaționale. Produsul informatic dezvoltat la Cluj îi ajută pe manageri să colecteze și să interpreteze datele relevante care privesc companiile lor. De asemenea, prin faptul că această aplicație asigură o transparență foarte mare a bugetelor, precum și urmărirea lor, îi ajută pe manageri să ia decizii investiționale. Produsul informatic a fost declarat drept ”vizionar” de către una dintre cele mai mari companii de consultanță în IT din lume. Informaticienii clujeni din această companie dezvoltă software și pentru Guvernul Statelor Unite ale Americii, mai precis pentru Departamentul Educației.”Grupul american de firme UMT, liderul mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM – Enterprise Project Management”, spun reprezentanții firmei clujene.

„Am fost declarați «vizionari» pentru al treilea an consecutiv de către liderul mondial în consultanță IT, Gartner, lucru care ne bucură cu atât mai mult cu cât vorbim de un pachet de aplicații creat și dezvoltat de programatori români. Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

Înființată în 2008, filiala de la Cluj a înregistrat creșteri constante atât ale cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de angajați. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a crescut la 70, iar recrutarea continuă și în acest an. Sunt vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online.

Tendința reflectă un efort susținut de transformare a industriei IT din Cluj. Informaticienii clujeni au acumulat suficientă experiență în cadrul unor mari proiecte internaționale, iar acum sunt capabili să facă saltul de la producția de outsourcing, echivalentului lohn-ului în IT, la producția de software cu valoare adăugată mare, protejat de drepturi de autor. Gruparea companiilor clujene de IT în clustere precum Cluj IT sau ARIES reflectă, la rândul ei, aceste eforturi.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM. Este vorba de una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România.

Portofoliul de clienți ai UMT include instituții și companii precum Coca Cola Australia, Departamentul de Educație al SUA, General Electric, JP Morgan Chase, Lego, Merck, Orașul New York, Transportul Municipal din Helsinki, TUV.

Related posts

Leave a Comment