DHL îşi deschide centru la Cluj


Grupul german de curierat a început să opereze cu avioane cargo pe plan local, iar din acest an îşi va înfiinţa pe aeroportul din Someşeni un centru operaţional, a anunţat conducerea companiei.DHL va deschide în acest an un centru operaţional de sortare pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN), au informat oficialii companiei de coletărie. Germanii au alocat deja o cursă aeriană pentru această zonă a ţării.
În 2013 DHL vrea să înfiinţeze un centru operaţional nou la Cluj, în incinta AICN, similar celui de la Otopeni, care va permite sortarea mărfii imediat după sosirea acesteia în aeroport. Aceasta va conduce la îmbunătăţirea timpului de livrare cu cel puţin o oră, estimează reprezentanţii DHL Express România. De asemenea, ei au precizat că sediile DHL din ţară vor intra într-un amplu proces de modernizare. Strategia DHL în România va urmări dezvoltarea segmentului companiilor mici şi mijlocii, ce reprezintă 80% din cei 5.000 de clienţi.
“Pe o piaţă care a rămas în ultimii ani la o valoare constantă sunt sigur că investiţiile sunt singurele în măsură să ne asigure creştere, prin oferirea celor mai eficiente soluţii, care să conducă la menţinerea portofoliului de clienţi şi atragerea unor segmente noi” a apreciat Daniel Kearvell, managing director al DHL România. În 2012 compania a achiziţionat 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare (Volkswagen Crafter), ce operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României. De asemenea, a început operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei de vest a ţării, care oferă capacitate de încărcare mărită şi care au permis extinderea acoperirii pentru serviciile cu livrare în aceeaşi zi.
DHL are o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa din România, 500 de angajaţi, operează cu trei aeronave, deţine o flotă de 200 de maşini, trei aeronave Boeing 757 de 31 de tone şi are 42 de locaţii în cele mai importante oraşe. La nivel global, compania cu sediul la Bonn operează în 220 de ţări şi teritorii, pe 500 de aeroporturi, dispune de 260 de aeronave şi de 29.500 de maşini. Acţionarul său majoritar este Deutsche Post DHL, consorţiu care a generat în 2011 venituri de 53 de miliarde de euro în 2011. DHL este o companie de curierat internaţional înfiinţată în 1969. Numele ei vine de la iniţialele celor trei fondatori: Adrian Dalsey, Larry Hillblom şi Robert Lynn. În 2003, Deutsche Post şi-a reunit activităţile de curierat expres şi logistică sub o singură marcă, DHL. Printre acestea se numără Exel, Deutsche Post Euro Express, Danzas, Air Express International. În 2008, DHL a cumpărat compania de curierat rapid Cargus, pentru 50 de milioane de euro, ce deţinea în 2007 o cotă de 25% pe piaţa din România. (D.E.)

Fuziune blocată între UPC şi TNT

Liderul mondial al coletăriei, compania americană United Parcel Service (UPS) a renunţat acum două săptămâni la oferta sa de 5,1 miliarde de euro pentru preluarea TNT Express (Olanda) deoarece autorităţile europene de reglementare au refuzat să îşi dea acordul asupra tranzacţiei, conform Bursa. UPS va plăti TNT despăgubiri de 200 de milioane de euro pentru ieşirea din afacere după ce Comisia Europeană anunţă decizia oficială. Tranzacţia i-ar fi adus UPS în Europa o cotă similară cu cea a DHL. În martie 2012, UPS a decis să cumpere TNT pentru 9,50 euro/acţiune, după ce şi-a majorat oferta precedentă, de 9 euro.

Related posts

Leave a Comment