Despre Ionii protectivi de la Oral B şi ţaţele de la Bonux

Un simplu calup publicitar difuzat de o televiziune din România a scos la iveală un adevărat insectar de aşa-zişi „publicitari”. Reclamele de la produsele respective m-au determinat să nu le mai cumpăr niciodată. Este vorba de periuţa de dinţi de la Oral B şi de detergentul Bonux.Reclama la noua periuţă de dinţi de la Oral B începe halucinant, cu un individ în halat alb, care apasă nişte butoane de pe nişte dispozitive care nu există în realitate şi care par decupate din Star Trek. Păi, măi oameni buni, cum să mă convingeţi că o periuţă de dinţi este bună dacă voi îmi arătaţi ce ditamai bacteriile se ascund în ea cu aparate care nu există decât în simulările de calculator post-producţie? Dacă şi bacteriile cu pricina nu există decât în Photoshop? O asemenea reclamă este, pur şi simplu, o minciună, iar o minciună nu mă va convinge să cumpăr periuţa voastră de dinţi.
Şi asta cu atât mai mult cu cât „publicitarii” respectivi îmi spun că periuţa are „Ioni protectivi de argint”. O asemenea expresie arată că indivizii care au tradus spotul publicitar sunt, în cel mai bun caz, sfertodocţi. În limba română, ei ar fi trebuit să spună „ioni protectori”. Însă cretinii care utilizează rongleza, ca să folosesc un cuvânt „inventat” de BBC ca să descrie idiomul barbar în care se exprimă astfel de indivizi habar nu au de exprimare în limba română. Sunt la fel de idioţi ca şi tembelii care folosesc „locaţie” pentru a descrie un loc, un amplasament, ori care folosesc „facilităţi militare” pentru a descrie nişte amenajări. Toate aceste barbarisme arată că personajele care le folosesc debordează de snobism, prostie şi incultură. Oricum, după reclama cu „ionii protectivi de argint” aştept şi o continuare, cea cu „gheorghii şainitori de aur”.
În acelaşi calup publicitar apare o altă reclamă, cea la Bonux. Nişte ţaţe la coafor citesc o publicaţie inventată, „Economista”. Ţaţele cu pricina se bucură că „încă un bogătan a ajuns pe drumuri”. Păi, dacă nu a ştiut economie! Să moară şi capra vecinului, nu alta! După care vine o grasă şi le spune ce megaeconomii fac ele dacă folosesc un detergent ieftin. Îmi pare rău, dar eu refuz să mai cumpăr un produs cu o asemenea reclamă, chiar dacă va trebui să tai din bugetul pentru bere ca să cumpăr detergenţi mai scumpi.Să îl cumpere în continuare ţaţele! Jox Bonux! Trăiască Ariel! Vivat Persil!

Related posts

Leave a Comment