Derzsi Akos, posibilul viitor ministru al Sănătăţii


Propus neoficial pentru scaunul de ministru al Sănătăţii, în locul demisionatului Cseke Attila, deputatul UDMR Derzsi Akos a mai lucrat în Guvern, în urmă cu trei ani. A fost secretar de stat. Nu are nicio tangenţă cu medicina şi pare sărac lipit pământului în comparaţie cu alţi demnitari.Derzsi Akos a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că deşi a fost propus neoficial pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, e tentat să refuze. Motivul: lipsa banilor pentru sistem.
În vârstă de 49 de ani, născut în judeţul Harghita, Derzsi nu ar fi la prima experienţa guvernamentală. A fost secretar de stat în perioada 2007-2008. Derzsi nu are nicio tangenţă cu medicina. Nici Cseke Attila nu avea, fiind jurist. Derzsi Akos a terminat Institutul de Mine Petroşani, având un masterat în administraţie publică la Universitatea Babeş-Bolyai. După 1990 a fost inspector de muncă la ITM Bihor, fiind membru UDMR din 1994. Derzsi este căsătorit şi are un copil.
Deputat la primul mandat, Derzsi Akos deţine două imobile, pare sărac lipit pământului. Nu are conturi, bijuterii, maşină, a căror valori să depăşească 5.000 – nici nu le-a trecut în declaraţia de avere – are doar datorii la bănci: circa 50.000 de lei. De pe urma funcţiei de deputat, Derzsi a câştigat anul trecut peste 60.000 de lei, soţia sa a strâns şi ea circa 45.000 de lei.

Related posts

Leave a Comment