Deputatul cu 17 case: “N-aş dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli am iarna!”


295 de parlamentari deţin 434 de case de locuit, 310 parlamentari au 526 de apartamente, 90 de parlamentari au 104 case de vacanţă, iar la 55 de parlamentari le revin 73 de spaţii comerciale, potrivit gandul.info. Deputatul liberal cu 17 case, Mircea Vasile Cazan, se plânge că întreţinerea îl costă mult iarna.Unui parlamentar român îi revin, în medie, 356,3 metri pătraţi locuibili, conform ultimelor declaraţii de avere publicate pe site-urile celor două camere. În total, cei 470 de parlamentari au locuinţe de 167.458 de metri pătraţi, cât însumează cele 1.064 de case, apartamente şi case de vacanţă trecute în declaraţii.
La capitolul proprietăţi deţinute, dacă nu îl punem la socoteală pe deputatul social-democrat Robert Negoiţă, cunoscut pentru afacerile din domeniul imobiliar, care deţine 60 de apartamente, recordul este deţinut de deputatul liberal de Sibiu Mircea Vasile Cazan. Acesta deţine 17 imobile: 9 case de locuit, 7 apartamente (unul de 764 mp, în Sibiu, cumpărat în 2008 – locul I în topul suprafeţelor apartamentelor deţinute de parlamentari) şi o casă de vacanţă. Şi aceasta conduce în topul suprafeţelor caselor de vacanţă deţinute de parlamentari, cu 1.068 de metri pătraţi.
Cu o singură excepţie, un apartament de 45 mp dobândit anul trecut, Mircea Cazan a cumpărat cele 17 imobile înainte de a deveni parlamentar, el aflându-se la primul mandat.
“Eu am fost acţionar la Astral. Am vândut afacerea la UPC şi mi-am spus că imobiliarele sunt cea mai bună investiţie. Aşa că am tot făcut achiziţii pe care acum le regret, împreună cu părinţii şi soţia. În ziua de azi nu aş mai cumpăra. Mă chinui să plătesc impozitele şi cheltuielile de întreţinere. N-aş dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreţinere am iarna, când trebuie să fac focul în case nelocuite!”, a declarat Cazan pentru gandul.info.

O “cocioabă” de 2.300 de metri pătraţi

Campionul absolut în materie de suprafaţă locuită este deputatul PSD de Galaţi, Florin Costin Pâslaru, care deţine o casă de locuit în suprafaţă de 2.300 de metri pătraţi. Pâslaru susţine, însă, că nu deţine decât “o biată cocioabă”. “E vai de capul ei, mi-au vândut-o părinţii, că aşa au considerat ei, eu m-am văzut pus în faţa faptului împlinit”, declară deputatul.
Spre comparaţie, binecunoscutul “palat” al fostului ministru al Economiei Adriean Videanu ocupă “doar” 1.250 de metri pătraţi.

Related posts

Leave a Comment