Delegație a Băncii Europene de Investiții, în vizită pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență

Autoritățile române vor fi asistate de reprezentanții Băncii Europene de Investiții în realizarea proiectului viitorului Spital Regional de Urgență din comuna Florești. O delegație a băncii europene și a Ministerului Sănătății s-a întâlnit cu primarul din Florești, Bogdan Pivariu, pentru a discuta aspectele care țin de pregătirea fazei de proiectare a spitalului.

Faza de proiectare este programată să înceapă în cursul acestui an și va fi urmată de faza de construcție, respectiv faza de intrare în funcțiune a spitalului până cel târziu în anul 2027.

”Având în vedere complexitatea deosebită a Proiectului, Ministerul Sănătății a semnat în anul 2019 un Acord de Servicii de Asistență Tehnică pentru Implementarea proiectelor (PASSA) cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI). Aceasta este instituția financiară a Uniunii Europene ai cărei acționari sunt statele membre ale UE.

Scopul Acordul de Servicii de Asistență pentru proiectare al BEI este furnizarea de ajutor la implementarea proiectelor finanțate de către Uniunii Europene, iar inițiativa a fost lansată pentru prima dată în anul 2012”, afirmă reprezentanții Primăriei Florești, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție.

Related posts

Leave a Comment