De ce ar putea deveni Cipru noul Las Vegas

Ciprul pregăteşte de urgenţă un cadrul legislativ pentru dezvoltarea de cazinouri, în speranţa că va atrage astfel ruşi bogaţi pentru a revigora economia, informează Mediafax.Cadrul legislativ este considerat necasar după ce unii parteneri din zona euro au acuzat statul că a tolerat activităţi suspecte derulate de persoane şi companii din Rusia în băncile locale.

Guvernul a pregătit un proiect de lege privind licenţierea şi operarea cazinourilor, aşteptând în prezent un studiu de impact privind viabilitatea iniţiativei, a declarat ministrul comerţului, turismului şi industriei George Lakkotrypis, citat de Bloomberg.

“Ne vom mişca foarte repede. Suntem interesaţi să atragem investiţii pentru o staţiune care va cuprinde şi cazinouri. Astfel ne vom îmbunătăţi oferta turistică, iar Ciprul va deveni o destinaţie turistică pentru orice perioadă a anului”, a arătat oficialul.

Autorităţile încearcă să reducă impactul acordului de finanţare externă convenit cu partenerii europeni, în urma căruia a doua mare bancă din ţară a fost închisă, iar cea mai mare instituţie de credit trece printr-un program dur de restructurare.

Potrivit estimărilor oficiale, economia se va contracta cu 13% în următorii doi ani odată cu declinul industriei financiare, lovită de controale asupra circulaţiei capitalului şi o taxă asupra depozitelor bancare de peste 100.000 de euro. Activele sectorului bancar cipriot depăşesc de aproximativ 8 ori Produsul Intern Brut al ţării şi se estimează că jumătate din depozitele din bănci sunt controlate de persoane sau companii din Rusia, potrivit www.romanialibera.ro.

Related posts

Leave a Comment