Daniel Buda: Fermierii români pierd zeci de milioane de euro din cauza Guvernului

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat că fermierii români vor pierde zeci de milioane de euro din cauza Guvernului. Ei nu vor putea beneficia de sumele din rezerva de criză pusă la dispoziţie de Comisia Europeană pentru agricultorii din Uniunea Europeană.

Concret, potrivit lui Daniel Buda, Comisia Europeană a publicat în 27 noiembrie Regulamentul  de punere în aplicare a rambursării creditelor reportate din exerciţiul financiar 2017 prin care se vor aloca 433 de milioane de euro către agricultori din statele Uniunii Europene. Suma provine din fondurile neutilizate din rezerva pentru criza agricolă pentru exerciţiul financiar 2017, care este finanţată prin deducerea plăţilor directe pentru agricultori şi poate fi restituită de statele membre din această lună.

 

În regulament apar toate statele cu excepţia a două: România şi Croaţia, dar fermierii croaţi sunt scutiţi de deducerile din ultimul exerciţiu financiar, deoarece plăţile directe nu au fost încă integrate în această ţară. Documentul adoptat de Comisia Europeană prevede că fermierii români nu vor putea beneficia de aceşti bani deoarece Guvernul nu ar fi respectat o serie de reglementări stabilite de autorităţile de la Bruxelles.

Related posts

Leave a Comment