Dacian Cioloş a anunţat la Cluj că îşi face partid

Fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloş, a anunţat oficial la Cluj că îşi va face partid. El a declarat că va păstra şi Platforma România 100 sub forma unei asociaţii civice, iar partidul pe care îl va crea va prelua energiile generate de această platformă.

”Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a spus Dacian Cioloş.

 

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei dezbateri organizată la Biblioteca Centrală Universitară pe tema educaţiei. La această dezbatere au participat sute de membri şi de simpatizanţi ai platformei. De asemenea, au participat şi o serie de foşti miniştri ai Guvernului Cioloş, precum Dragoş Pâslaru, fost ministru al Muncii, sau Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, dar şi personalităţi precum Mirabela Amarandei, fost purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei, ori Valentin Naumescu, fost secretar de stat în Ministerul de Externe.

Related posts

Leave a Comment