Cursuri de educație financiară pentru elevii clujeni

Elevii clujeni au parte de cursuri de educație financiară aparte. Acestea utilizează noile tehnologii pentru a-i învăța pe cei mici cum să își gestioneze veniturile și cheltuielilor, care este valoare banilor sau cum să își construiască un buget. Aceste cursuri sunt necesare, în contextul în care studiile realizate de agențiile internaționale arată că România se află pe unul dintre ultimele locuri din Uniunea Europeană la capitolul educație financiară.

Elevii clujeni au posibilitatea să asimileze noțiuni de educație financiară într-un mod inedit. Cursurile sunt oferite de Inspectoratul Școlar al Județului Cluj, în parteneriat cu două bănci comerciale. Elevii pot învăța diverse noțiuni cu ajutorul unui roboțel care utilizează algoritmi de inteligență artificială, pot folosi jocuri electronice care încorporează noțiuni de educație financiară sau pot să interacționeze cu specialiștii care lucrează în domeniul economic. Aceste inițiative sunt absolut necesare, spune inspectorul școlar general din Cluj, Marinela Marc, la Via Cluj TV.

Astfel de cursuri îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc, spune antreprenorul Eusebiu Burcaș. Participarea elevilor la cursurile de educație financiară este gratuită.

Related posts

Leave a Comment