Cum încearcă Petru Filip şi Victor Ciorbea să dezgheţe relaţiile cu Federaţia Rusă

Reprezentanţii Comisiei pentru politică externă a Senatului României, la invitaţia lui Mihai Vitalievici Marghelov, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, au efectuat o vizită la Moscova. Din delegaţia oficială, condusă de către senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, au făcut parte senatorii Victor Ciorbea şi Florea Voinea, membri ai Comisiei. Programul vizitei a inclus întrevederi cu Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federaţiei, cu Alexandr Porfirievici Torşin, prim vice-preşedintele Consiliului Federaţiei, precum şi cu Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat.„Discuţiile au arătat interesul reciproc pentru reluarea cooperării parlamentare dintre Comisia pentru politică externă a Senatului României şi Comitetul pentru Afaceri Externe al Consiliului Federaţiei.
A fost evidenţiat potenţialul de cooperare în plan economic şi rolul important pe care dialogul politic şi schimbul de vizite în plan bilateral îl au în vederea stimulării activităţilor economice. Un element cheie în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări îl constituie recâştigarea încrederii reciproce. De asemenea, ambele părţi au punctat importanţa cooperării în domeniile culturii, educaţiei şi contactelor people-to-people la nivelul celor două societăţi pentru a crea premizele unei dezvoltări, pe termen lung, a relaţiilor bilaterale, în interes reciproc.
Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a subliniat faptul că România a manifestat întotdeauna o atitudine de respect şi de prietenie faţă de statele vecine şi partenere şi că opţiunea sa privind formatele de cooperare la nivel european şi internaţional nu diminuează importanţa pe care o acordă dialogului în plan bilateral.
Partea română a adresat domnului Mihai Vitalievici Marghelov, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federaţiei invitaţia de a realiza o vizită de răspuns în România, în cursul anului următor, în vederea continuării dialogului, invitaţie acceptată de partea rusă”, spun reprezentanţii biroului de presă ai Senatului.

Related posts

Leave a Comment