Cum să îți transformi parcarea într-o sursă de bani

O echipă de IT-ști din Cluj a început să dezvolte soluții care să concretizeze conceptul de smart city. Una dintre ele gestionează parcările goale. Proprietarii acestor parcări pot face bani sau pot obține reduceri atunci când utilizează alte parcări cu plată înscrise în sistem, cu condiția să îi lase pe alții să parcheze pe locurile lor, atunci când nu le folosesc.

Una dintre cele mai mari probleme din marile orașe este cea a locurilor de parcare. În ultimii ani, numărul mașinilor a depășit cu mult numărul locurilor de parcare ce au fost construite ori amenajate de autorități ori de investitorii privați. De aceea, unii dintre proprietarii mașinilor parchează pe unde apucă, iar acest lucru îngreunează traficul rutier. În aceste condiții, o echipă de IT-ști din Cluj a creat o soluție de gestiune a parcărilor goale, yeParking. În cazul în care o persoană deține o parcare privată, poate obține bani pentru că permite altor șoferi să parcheze pe locul său de parcare, în perioada în care este plecat la serviciu, la cumpărături sau în vacanță, spune reprezentantul echipei yeParking, Mihai Lodoabă, intervievat de Via Cluj TV.

Cei care și-au închiriat locuri de parcare puse la dispoziție de autoritățile locale nu le pot subînchiria, deoarece acest lucru este interzis în mod expres de documentele semnate. Însă acești șoferi pot obține reduceri consistente atunci când utilizează alte locuri de parcare înscrise în aplicație, cu condiția să își pună și ei la dispoziția celorlalți parcările pe care le dețin, mai spune Mihai Lodoabă.

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice fel de telefon inteligent. Sistemul urmează să fie extins, în curând, și în alte orașe din România.

Related posts

Leave a Comment