Cum s-au adaptat universitățile clujene la provocările presupuse de învățământul în pandemie – Exemplul FSEGA

La o lună de la începerea anului universitar, facultățile clujene își fac bilanțul predării în condiții de pandemie. Unele au folosit sistemul on-line, altele sistemul hibrid. Cursurile s-au derulat fără probleme, iar provocarea predării on-line a însemnat șansa facultăților de a-și moderniza infrastructura informatică. Decanul celei mai mari facultăți din România, cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Mustață, este de părere că această criză a creat și oportunitatea apropierii universităților românești de elita mondială.

Din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, nici una dintre facultățile clujene nu a început anul academic în sistem clasic. Acolo unde este absolut necesară dezvoltarea unor abilități practice, adică în domenii precum Medicina, Medicina Veterinară sau Ingineria Mediului, cursurile au fost organizate în sistem hibrid. În restul facultăților, cursurile au loc on-line. Până acum, această decizie a fost una de succes, spune decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață.

Această criză a însemnat și posibilitatea apropierii universităților românești de instituțiile academice din elita mondială, mai spune Răzvan Mustață.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai are aproape 10.000 de studenți. Universitatea clujeană este cea mai veche, cea mai mare și cea mai bine clasată instituție de învățământ superior românesc în topurile internaționale.

Related posts

Leave a Comment