Cum a pierdut Geoană alegerile


În acest moment, cred că soarta alegerilor prezidenţiale este decisă. Mircea Geoană a atins în dezbaterea de ieri seară limita de sus a incompetenţei sale. De aici înainte, nu are ce să urmeze în afara declinului.Candidatul PSD a fost făcut knock-out de către rivalul său, Traian Băsescu. Mircea Geoană a comis o gafă enormă atunci când a făcut o vizită de taină mogulului Sorin Ovidiu Vântu. Sigur, dacă ar fi fost o vizită la lumina zilei, recunoscută deschis de Mircea Geoană şi, poate, anunţată în prealabil, nu ar fi produs atâtea pagube. Şi asta pentru că românilor nu le place să îl vadă pe cel care doreşte să devină preşedinte în timp ce merge la ceas de noapte ca să sărute mâna jupânului.

Efectiv, în momentul în care Traian Băsescu l-a încolţit pe Mircea Geoană cu vizita la Sorin Ovidiu Vântu, candidatul PSD a devenit masca vie a disperării. Pierdut, în timp ce Traian Băsescu îl încolţea cu mogulul, Mircea Geoană încerca să reacţioneze cu dreptul românilor la un mediu curat! Curat penibil, măi, Mircea!

Incompetenţa lui Mircea Geoană a fost vădită şi în domeniul economic. Habar nu avea ce institut a dat o notă mică Guvernului Boc, din care a făcut parte, până recent, şi partidul său. De asemenea, habar nu avea nimic în legătură cu economia reală. Formulele învăţate papagaliceşte de la consilierii săi nu au reuşit să îl salveze. Nici la tema Justiţiei, Mircea Geoană nu a reuşit să se descurce mai bine. Atacul legat de dosarele penale ale lui Traian Băsescu nu a făcut decât să se întoarcă împotriva sa. Actualul şi, probabil, viitorul şef al statului a parat foarte uşor. Nu de alta, dar celebrele stenograme ale PSD din 2004 au arătat foarte clar cum înţeleg ex-comuniştii să respecte independenţa Justiţiei: cu dosare la comandă, cu miniştrii gen Rodica Stănoiu ori cu procurori precum deja celebrul Tănase Joiţa.

Lucrul care mi s-a părut cel mai suprinzător este faptul că Traian Băsescu l-a bătut pe Mircea Geoană şi pe tărâmul politicii externe. Citatul din Nicolae Titulescu, pe care Mircea Geoană nu a fost în stare să îl recunoască, a arătat că actualul candidat al PSD are în comun mai multe lucruri cu prăjitura Diplomat decât cu diplomaţia propriu-zisă. Iar în privinţa relaţiei cu Rusia, contractul obţinut de o firmă românească de stat pentru construirea conductei de gaz dintre Novorosiisk şi Soci a fost cuiul bătut în coşciugul campaniei electorale a lui Mircea Geoană.

Pe de altă parte, am aflat că Traian Băsescu este capabil să mintă cu ochii limpezi. Acest lucru a ieşit la iveală atunci când a jurat, cu mâna pe Biblie, că nu l-a lovit cu pumnul, în plex sau în faţă, pe copilul din Ploieşti. Cred că el l-a lovit cu palma sau, oricum, l-a bruscat pe copil. Ceea ce înseamnă că a minţit cu neruşinare atunci când a spus că în viaţa sa nu a lovit niciodată un copil.

Însă, între un Prostănac şi un mincinos, cred că românii vor alege inteligenţa.

Şi ca să fie clar, pentru cei care mă vor acuza că am devenit fanul lui Traian Băsescu, vreau să spun limpede că, în primul tur de scrutin nu am votat cu nici unul dintre cei doi finalişti. Opţiunea mea sinceră şi hotărâtă este pentru monarhie constituţională. Nu de alta, dar cred că Majestatea Sa, Regele Mihai I, ar fi un şef al statului mult mai bun decât cei care s-au înfruntat aseară.

Related posts

Leave a Comment