Copil iubit la bord, una dintre cele mai bune campanii sociale din Cluj

Mai multe organizații civice, în parteneriat cu Poliția Rutieră Cluj, au lansat o campanie pentru promovarea siguranței pentru copii. Există și o aplicație, care poate fi descărcată gratuit, care îi învață pe tinerii părinți care sunt măsurile pe care trebuie să le ia pentru a-și păstra copiii în siguranță.

Inițiativa Copil iubit la bord este asumată de mai mulți reprezentanți ai societății civile, de la liderii unor organizații neguvernamentale la cei ai unor companii, care au decis să se implice pentru a susține acest proiect. De asemenea, inițiativa este sprijinită și de Poliția Rutieră Cluj. Prin intermediul acestei inițiative, părinții sunt învățați să aplice măsurile menite să sporească siguranța copiilor. Există și o aplicație gratuită, numită Car safety app, prin intermediul căreia tinerii părinți pot primi informații legate de măsurile de siguranță necesare pentru a-i proteja pe cei mici.

Inițiativa a pornit de la organizații civice precum Fundația Crucea Albă și Fundația Botnar, de companii private, dar și de reprezentanți ai unor autorități precum Primăria Cluj-Napoca ori Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai. De asemenea, polițiștii clujeni organizează campanii publice prin intermediul cărora îi informează pe participanții la trafic, apoi îi verifică și îi amendează pe cei care nu respectă regulile. Această inițiativă este necesară, spun cei care au lansat-o, deoarece pe șoselele din Uniunea Europeană, în ultimii zece ani, peste 8.000 de copii și-au pierdut viețile. Din păcate, România este campioană în acest domeniu. În 2021, în România, rata deceselor pe șosele a fost de 93 la un milion de locuitori, în condițiile în care media europeană este de 44 de decese pe șosele la un milion de locuitori.

CITEȘTE ȘI:

Arbori toaletați și vegetație cosită pentru siguranța traficului pe drumurile județene

Taberele de științe, tot mai apreciate de copiii din Cluj

Related posts

Leave a Comment