Controale privind apărarea contra incendiilor, în spitalele clujene

O comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică va controla unităţile sanitare publice din judeţ.O comisie mixta formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) va controla unitatile sanitare publice din judet in perioada urmatoare.
“In urma evenimentelor nefericite de la maternitatea din Giulesti, Ministerul Sanatatii a dat un ordin de verificare a spitalelor. Incepand de astazi, timp de zece zile lucratoare, sase reprezentanti ai DSP si patru inspectori ISU vor controla toate unitatile sanitare cu paturi din judet”, a declarat Dorin Ungur, inspectorul-sef adjunct al ISU Cluj.
Controalele vor urmari apararea impotriva incendiilor si se va pune accent pe verificarea cailor de evacuare, limitarea propagarii incendiilor si asigurarea mijloacelor tehnice, sistemelor si instalatiilor de detectie, semnalizare si stingere a incendiilor.
“Acest tip de controale au mai fost facute, asa ca nu ne asteptam la deficiente majore. In termen de 14 zile vom trimite ministerului un raport cu rezultatele controlului”, a mai spus Ungur.

Related posts

Leave a Comment