Consorţiul Vinci – Strabag – Aktor a primit undă verde pentru autostrada Comarnic – Braşov

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale selectat consorţiul Vinci – Strabag – Aktor pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov. Cu o lungime de 58 de kilometri, tronsonul va fi realizat în concesiune.

Francezii de la Vinci, asociaţi cu Strabag (Austria) şi Aktor (Grecia) şi-au adjudecat proiectul contrucţiei tronsonului Comarnic – Braşov. De altfel, asocierea Vinci – Aktor a câştigat acest contract şi în 2009, dar a renunţat ulterior, după ce statul român nu a acceptat anumite clause.
De această dată, singurii contracandidaţi care au depus oferta finală pentru realizarea proiectului au fost italienii de la Impregilo, aliaţi cu grupul Salini. Iniţial, în luna februarie au depus oferte pentru preselecţie la dialog competitiv şi compania China Communications Construction şi asocierile Spedition UMB – Tehnostrade, Vinci – Strabag – Aktor şi Impregilo – Salini. Primii care au renunţat au fost chinezii, care au anunţat în iunie că se retrag, iar asocierea Spedition UMB – Tehnostrade nu a depus oferta finală până la termenul final fixat pentru 9 decembrie.

Related posts

Leave a Comment