Concert experiment la Cluj: Vaccinații au voie la Operă

Opera Națională Română din Cluj organizează un concert experiment. La reprezentația operei Faust de Charles Gounod este permis doar accesul spectatorilor vaccinați cu ambele doze și de la al căror rapel a trecut cel puțin 10 zile.

Publicul clujean se întoarce în sălile de concerte. Opera Națională Română își redeschide porțile, însă doar pentru persoanele vaccinate. Acestea vor fi identificate prin scanarea cărților de identitate și verificarea bazelor naționale de date referitoare la vaccinare. Accesul va fi permis prin nouă porți, iar gradul de ocupare a sălii va fi de aproximativ 70 la sută, spune directorul Operei clujene, Florin Estefan.

În timpul spectacolului, purtarea măștii nu va fi obligatorie. Spectacolul va începe de la ora 19.00.

Iată, integral, comunicatul de presă al Operei clujene:

Conform Ordinului publicat ieri în Monitorul Oficial cu numărul 3.028/686 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării evenimentelor în siguranță sanitară în domeniul culturii – document oficial emis aseară – pentru evenimentul-premieră „FAUST” de Charles Gounod, prezentat pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în această seară, 15 mai 2021, de la ora 19:00, regulile privind participanții au fost modificate și permit participarea la spectacol, după cum urmează:

  • publicului vaccinat cu schema completă, cu o perioadă de 10 zile de la data încheierii schemei;
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • publicului care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • publicului care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen nu mai vechi de 24 ore.

Acest eveniment este organizat în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic în condiții cât mai relaxate.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata acestui eveniment.

Totodată, în acest context, accesul spectatorilor va fi tratat prioritar și atent monitorizat din dorința respectării tuturor normelor de siguranță și protecție, pe care participanții sunt rugați să le parcurgeți în detaliu, în cadrul Regulamentului adresat publicului spectator, prezent pe site-ul Operei.

Biletele evenimentului se vor achiziționa strict online, pe site-ul www.bilete.ro, pentru a putea îndeplini toate reglementările aflate în vigoare și implică asumarea și acceptarea prelucrării datelor, precum și colaborarea la nevoie cu instituțiile avizate ale statului.

Related posts

Leave a Comment