Compania de Transport Public Cluj va introduce troleibuze în zona metropolitană. Ce localităţi vor beneficia de acest proiect

Directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag, a anunţat că autobuzele vor fi înlocuite cu troleibuze pe anumite rute. Pentru achiziţia de noi troleibuze, compania va apela la finanţare europeană.Compania de Transport Public Cluj intenţionează să introducă transportul cu troleibuzul în zona metropolitană. Anunţul a fost făcut de directorul Liviu Neag, care spune că există oportunităţi în acest sens care vor fi fructificate. “Avem deja unele oportunități pentru a obține finanțare, aşa că vom introduce pe viitor troleibuzele şi în zona metropolitană. Mai întâi vom extinde linia spre Apahida, după care spre Baciu, iar în faza a treia a proiectului şi spre Florești”, a afirmat Neag.
Dacă spre Apahida şi Baciu nu există niciun fel de impedimente, situaţia este ceva mai complicată în privinţa Floreştiului. Principala problemă ţine în acest caz de faptul că liniile de troleibuz nu pot fi introduse pe DN 1, astfel că este nevoie de un alt drum de acces. ”Cu siguranţă Floreștiul va fi ultima etapă a extinderii liniei de troleibuz pentru că ne trebuie un nou drum, trebuie să avem un drum adiacent DN 1. În prezent avem unele promisiuni de la primarul Horia Șulea. Dânsul are în plan realizarea unei şosele prin spatele Polus Center, aşa că de acolo vom putea duce transportul cu troleibuzul”, a explicat Neag.

Related posts

Leave a Comment