Coaliţia, ameninţată de UDMR. Dacă PDL insistă cu reorganizarea, nu va mai fi majoritate în Parlament


Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu poate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt “judeţe-mamut”, fără să existe argumente suficiente pentru asta. Liderul UDMR avertizează că, în cazul în care PDL va insista pe acest proiect, va exista o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate.Nicio organizaţie judeţeană sau teritorială a UDMR nu susţine o astfel de variantă, iar acest punct de vedere a fost transmis în şedinţa coaliţiei, a adăugat Kelemn Hunor.”Noi am spus, marţi, în coaliţie că nu putem accepta varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe-mamut. Nicio organizaţie judeţeană sau teritorială a UDMR nu susţine o astfel de variantă. Din punctul nostru de vedere, nu este posibilă o susţinere faţă de un astfel de proiect”, a declarat liderul UDMR, citat de Mediafax..
“Noi am spus că pentru noi punctul de plecare este proiectul nostru de reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare şi că o reformă administrativă se poate construi pe 16 regiuni, nu pe opt. Nu avem cum să susţinem un astfel de demers, nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere tehnic. Noi considerăm că nu există argumente suficiente pentru a crea opt judeţe-mamut”, a mai spus Kelemen Hunor.
Liderul UDMR susţine că într-un astfel de proiect de reorganizare este nevoie întâi de o decizie politică, urmând ca apoi să se ia în calcul şi aspectele tehnice. “E nevoie întâi de o decizie politică, apoi de chestiunile tehnice privind serviciile deconcentrate, oficiile şi competenţele care sunt la nivel judeţean. Până nu avem o decizie politică nu putem merge mai departe cu aspectele tehnice”, a spus Kelemen.
În cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea, Kelemen a spus că fără o susţinere în coaliţie nu va mai exista majoritate în Parlament.

Related posts

Leave a Comment