Coaliţia a decis: Taxa auto se va aplica şi maşinilor înmatriculate până în 2007


Cei care vor cumpăra maşini înmatriculate în România până la 1 ianuarie 2007 vor plăti taxa auto. Decizia a fost luată astăzi de membrii Coaliţiei, iar măsura va fi parafată cel mai probabil în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână, transmite Realitatea TV.Coaliţia a decis, luni, în şedinţa de la Palatul Victoria ca taxa auto să fie extinsă. Astfel, ea se va aplica şi maşinilor înmatriculate până în 2007 şi care vor fi vândute pentru prima dată pe teritoriul României.
Aceasta nu este singura modificare adusă taxei auto. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a mai spus că valoarea taxei auto va scădea cu 20 – 30%, însă nu s-a stabilit până acum procentul exact.
“Vom discuta miercuri următoarele: nu renunţăm la taxa de primă înmatriculare pentru că este benefică, şi au demonstrat cifrele, pentru a dispărea maşinile vechi care poluează foarte mult. Eu trebuie, ca stat, să am sursă financiară pentru a putea aloca bani pentru programul Rabla, care este un program de succes. Din acest punct de vedere rămâne această taxă. Şi spun că este benefică pentru că anul trecut din circa 230.000 de maşini second – hand, aduse din străinătate, 30% au fosr mai vechi de 15 ani”, a declarat Laszlo Borbely.
“Taxa va rămâne. Va fi introdusă în plus această obligaţie pentru maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 ca la prima vânzare să se plătească taxa de primă înmatriculare. Şi pentru că intră o categorie de cetăţeni care trebuie să plătească o asemenea taxă, ne-am gândit să reducem puţin din taxa de primă înmatriculare”, a adăugat Borbely.
Toate modificările vor fi discutat, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Related posts

Leave a Comment