Clujul e vicecampion naţional la categoria locurilor de muncă vacante

Cei care îşi caută un serviciu în judeţul Cluj au la dispoziţie 1.179 de locuri de muncă. Majoritatea posturilor sunt pentru persoanele cu studii medii, profesionale și lucrători necalificați.Bucureştiul are cea mai bogată ofertă de locuri de muncă vacante: 2.208. Clujul este pe locul secund, cu 1.179, urmat la mare distanţă de judeţul Iaşi, cu 578 de posturi. La polul opus, cel mai prost stau lucrurile în judeţul Bacău, unde oferta este de numai trei locuri de muncă vacante, însă o situaţie neplăcută se înregistrează şi la nivelul judeţelor Caraş Severin (16) şi Mehedinţi (16). Potrivit datelor puse la dispoziţie de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, per total există 12.076 locuri de muncă la nivel naţional, în creștere cu 1,93% față de ziua anterioară.
Conform sursei amintite, la nivel național, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.296 locuri de muncă. Dintre acestea 126 sunt pentru persoanele calificate ca analist servicii client, în timp ce programatorii şi inginerii de sistem software au 114, respectiv 47 locuri de muncă.
În cazul persoanelor cu studii medii, profesionale și lucrători necalificați sunt disponibile 10.780 posturi, după cum urmează: 796 de confecționer-asamblor articole din textile, 616 de muncitor necalificat în industria confecțiilor, 537 de mercantizor şi 404 de casier.

Related posts

Leave a Comment