Clujul se pregăteşte pentru TechFest

Clujul se pregăteşte pentru cel mai important festival dedicat tehnologiei, TechFest. Evenimentele programate în timpul festivalului includ conferinţe, mese rotunde şi ateliere pentru programatori, expoziţii de noi device-uri, dar şi un maraton de programare.

TechFest reuneşte studenţi, tineri programatori, antreprenori locali, dar şi jucători globali din domenii precum producţia de software, de telecomunicaţii, bănci sau producţia de componente electronice. Festivalul dedicat tehnologiei va începe cu un maraton de programare, numit MegaHack. Echipele formate din tineri programatori vor fi încurajate să propună soluţii pentru domenii precum digital banking sau eadministraţie, spune unul dintre organizatori, Cristian Dascăl.

 

„Anul trecut, la prima ediţie a TechFest, am constatat un grad ridicat de interes pentru tehnologie, inovaţie şi IT atât din partea comunităţii tech a regiunii, cât şi a publicului larg. Reacţiile primite ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept la Timişoara şi Iaşi. Clujul rămâne centrul festivalului şi ne dorim ca prin evenimentele pregătite aici să contribuim la coagularea comunităţii tech şi la dezvoltarea Clujului ca hub tehnologic regional”, a spus Cristian Dascăl.

 

Pentru marile companii tehnologice, acest festival este o bună ocazie de a interacţiona cu start-up-urile, spune reprezentanta unui producător de software, Georgiana Iancu.

 

În acest an, TechFest va avea loc la Cluj între 27 octombrie şi 5 noiembrie. Organizatorii se aşteaptă la câteva mii de participanţi.

Related posts

Leave a Comment