Clujul se pregătește pentru o nouă ediție a TIFF

Clujul se pregătește de o nouă ediție a celui mai important festival de film din România, TIFF. Anul acesta, festivalul va avea o zi în plus. Spre deosebire de anii precedenți, ediția din acest an aduce activități și în castelul Banffy din Răscruci, fratele mai mic al castelului Banffy din Bonțida. Ediția cu numărul 23 a TIFF va începe în data de 14 iunie, cu o proiecție a filmului Dogman de Luc Besson, în cinematograful în aer liber care va fi amenajat în Piața Unirii.

Ediția din acest an a TIFF aduce în fața amatorilor de film cineaști de pe toate continentele, mai puțin Antarctica. Din 14 până 24 iunie, cinefilii vor putea viziona aproape 200 de pelicule, spune fondatorul TIFF, regizorul Tudor Giurgiu.

Festivalul de film de la Cluj are 12 pelicule înscrise în cursa pentru Trofeul Transilvania, spune directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Unul dintre filmele aflate în competiție pentru marele premiu este pelicula românească ”Alice On&Off”, în regia lui Isabela Tent. 10 filme sunt în competiția pentru cel mai bun documentar, inclusiv filmul românesc ”Unde merg elefanții”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. Există o competiție serioasă și în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, unde vor fi proiectate 12 lungmetraje și 10 scurtmetraje.

Related posts

Leave a Comment