Clujul rămâne interesant pentru investitorii străini

Clujul continuă să atragă noi investiții străine, în ciuda pandemiei. Este vorba atât de noi companii, cât și de extinderea unor firme deja prezente pe piața clujeană. În ultimele luni, au apărut investitori din Asia, America de Nord ori Europa Occidentală interesați de domenii precum producția de software, robotica sau ingineria în domeniul electronicii sau al energiei.

Investitorii străini continuă să vină la Cluj datorită forței de muncă bine calificate, pregătite de universitățile clujene. Unii dintre ei au dezvoltat chiar specializări împreună cu universitățile clujene, care au primit finanțări din partea unor mari companii. Așa ar fi informatica în limba germană, creată cu ajutorul unei companii care produce software. Tocmai forța de muncă bine calificată este cea care atrage în continuare noi investiții, spun reprezentanții International Committee, o structură care reunește cluburile străine de afaceri din oraș.

Nu doar informatica și robotica sunt domenii interesante pentru investitorii străini, ci și domenii precum industria aerospațială sau producția de alimente. Specialiștii în economie estimează că nivelul investitițiilor străine de dinainte de pandemie va fi atins anul viitor.

Related posts

Leave a Comment