Clujul, pe al treilea loc în ţară, în ceea ce priveşte ieftinirea apartamentelor

Potrivit Indicelui naţional calculat de imobiliare.ro, preţul mediu, la nivel naţional, pentru apartamente s-a diminuat de la începutul şi până la sfârşitul anului 2012 cu 1,3%. Comparativ cu anul 2011, în 2012 preţurile apartamentelor au scăzut, la nivel naţional, cu circa 4 %.În Cluj-Napoca, scăderea de preţ din 2012 a fost de 5,5%. Prin urmare, preţul apartamentelor s-a redus de la o valoare de 948 de euro pe metru pătrat util, la 896 de euro pe metru pătrat util. Astfel, preţul cerut de către dezvoltatori pe unitatea de suprafaţă utilă se ridica, la finele lunii decembrie a anului trecut, la 825 de euro pe metru pătrat util, faţă de 905 euro pe metru pătrat util la începutul lui ianuarie, informează imobiliare.ro. Acest lucru poziţionează Clujul pe a treia poziţie într-un top naţional al ieftinirii apartamentelor.

Oraşul din inima Ardealului este precedat în acest top de Constanţa şi Ploieşti. În Constanţa, oraşul aflat pe prima poziţie, costurile apartamentelor au înregistrat un minus de 7,6%, în timp ce la Ploieşti, minusul înregistrat a fost de 6,3 %.

Cluj-Napoca este urmat de Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Braşov, unde la preţurile imobiliarelor s-au înregistrat scăderi cuprinse între 3,5% şi 0,2%.

Sursa: www.imobiliare.ro

Related posts

Leave a Comment