ClujInsider.ro: Proiectul TransFeleacu a fost deblocat. Cât va costa noua centură ocolitoare

Cel mai important proiect de infrastructură din judeţul Cluj finanţat cu bani europeni a fost deblocat. Centura ocolitoare TransFeleacu ar urma să fie gata până la finalul anului 2023. Centura va avea o lungime de 38 de kilometri, iar costul estimat este de 150 de milioane de euro, potrivit ClujInsider.ro.

Traficul rutier din Cluj a devenit sufocant. După eliminarea taxei de poluare impuse pentru înmatricularea automobilelor, în oraş au fost înmatriculate 20.000 de maşini, iar studenţii care studiază la universităţile clujene au mai adus în oraş alte 20.000 de maşini. Singura soluţie pentru a fluidiza traficul în oraş este construcţia unei centuri ocolitoare care să conecteze nodul Autostrăzii Transilvania cu centura Vâlcele – Apahida şi cu cartierele clujene, spune primarul Emil Boc, care adaugă că acest proiect va fi completat de conectarea liniilor de tramvai cu culoarul de cale ferată din zona de nord a oraşului.

 

Proiectul centurii rutiere TransFeleacu va fi finanţat de Uniunea Europeană. Până în prezent, realizarea sa a fost blocată dn motive birocratice. Însă primăriile localităţilor interesate de acest proiect au propus, iar Ministerul Transporturilor a acceptat, ca studiile şi proiectele necesare pentru execuţia lucrării să fie plătite din bugetele locale, nu din cel central. Astfel, demersurile pentru construirea centurii vor putea începe chiar de anul viitor, iar TransFeleacu ar urma să fie gata până la finalul anului 2023.

Related posts

Leave a Comment