ClujInsider: Ministerul Apărării, cu onoarea militară pătată de minciuni prin omisiune

Ministerul Apărării Naţionale a lansat un concurs adresat instituţiilor de învăţământ superior care au studii de istorie, relaţii internaţionale, ştiinţe politice şi studii de securitate. Studenţii acestor instituţii pot participa la o competiţie intitulată WeAreNATO, care celebrează 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice. Studenţii trebuie să redacteze lucrări ştiinţifice, eseuri, lucrări de licenţă sau lucrări de dizertaţie. Pentru a-i inspira, mai mulţi militari români cu experienţă în ţări cuprinse de vâltoarea războiului le-au povestit studenţilor experienţele trăite, potrivit ClujInsider.ro. 

De asemenea, a fost organizată şi o expoziţie de fotografii, găzduită de foaierul Colegiului Academic. Expoziţia a stârnit şi critici, pentru că ea ignoră total rolul ultimului mareşal român, Regele Mihai I, în procesul de aderare a României la NATO. Rolul Majestăţii Sale şi al altor membri ai Familiei Regale a României este ignorat într-o manieră lipsită de onoare.

 

Din păcate, nu este pentru prima dată când Ministerul Apărării îşi pătează onoarea militară prin perpetuarea minciunilor propagandei comuniste. De exemplu, în 25 octombrie, conducerea ministerului serbează Ziua Armatei fără să amintească niciodată faptul că această zi a fost aleasă de glorioasa Armată Regală Română pentru a dezrobi ultimul colţ de pământ românesc, la Carei, tocmai pentru că eroii români au dorit să ofere un cadou de ziua sa de naştere comandantului suprem, Regele Mihai I. Acesta este motivul pentru care, la 25 octombrie 1944, Armata Regală Română a declanşat ofensiva de la Carei.

 

O altă minciună comunistă perpetuată de conducerea Ministerului Apărării este serbarea zilei victoriei împotriva nazismului în 9 mai. În realitate, Germania nazistă a capitulat în 8 mai. Conform regulii din dreptul internaţional ”locum regis actum”, data capitulării este 8 mai. Doar ruşii serbează această zi în 9 mai, pentru că la Moscova, situată pe alt fus orar decât Berlinul, trecuse deja de miezul nopţii.

Related posts

Leave a Comment