Clujenii și-au luat rămas bun de episcopul Florentin Crihălmeanu

Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a fost condus azi pe ultimul său drum de către sute de clujeni. Elita orașului și nu numai a fost prezentă la înmormântarea sa, în ciuda frigului și a pandemiei de coronavirus. 

La ceremonia de înmormântare, derulată pe esplanada dintre catedrala greco-catolică în construcție, dedicată Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din Secolul XX și Casa Învățătorului, au participat aproape toți episcopii greco-catolici și romano-catolici. Au venit să își ia rămas bun și ierarhii ortodocși ai Clujului: IPS Andrei Andreicuț și PS Benedict Vesa, precum și PS Vasile Someșanul, care, în scaunul cu rotile, a venit să își ia rămas bun de la fratele său spiritual, episcopul unit PS Florentin Crihălmeanu. De asemenea, la ceremonie, au luat parte doi episcopi greco-catolici din Ungaria.

Emoția a fost cuvântul care a descris întreaga ceremonie. Deseori, emoția a strecurat tremur în vocile PS Virgil Bercea, PS Claudiu Lucian Pop, vicarului general al Eparhiei de Cluj-Gherla, Marius Cerghizan sau cancelarului eparhial, Marius Cîmpean, atunci când rosteau rugăciuni sau mesaje în memoria marelui arhiereu clujean. Sute de preoți, călugări și călugărițe au participat la ceremonia funerară.

La ceremonie, s-au strâns oameni care l-au apreciat pe PS Florentin Crihălmeanu, precum fostul premier Emil Boc, azi primar al Clujului, fostul vicepremier, Vasile Dîncu, azi senator, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, senator al Clujului, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, prefectul Mircea Abrudean, fostul șef al FSP, Radu Sârbu, rectorul USAMV, Cornel Cătoi, primari ai localităților Trasilvaniei, viceprimari, șefi de instituții și oameni care, pur și simplu, l-au iubit pe episcopul Florentin Crihălmeanu.

Trupul neînsuflețit al PS Florentin Crihălmeanu a fost depus în cripta noii catedrale greco-catolice, alături de cel al ilustrului său predecesor, IPS George Guțiu, arhiepiscop ad personam. Acolo, servul lui Dumnezeu, Florentin, va aștepta ziua Învierii.

Related posts

One Thought to “Clujenii și-au luat rămas bun de episcopul Florentin Crihălmeanu”

  1. […] Elita orașului și nu numai a fost prezentă la înmormântarea sa, în ciuda frigului și a pandemiei de coronavirus, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment