Clujenii pleacă în pelerinaj spre Palatul Regal, pentru a-şi lua rămas bun de la Regele Mihai I

Sute de clujeni au plecat sau se pregătesc să plece spre Bucureşti ori spre Curtea de Argeş pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Cu avionul, cu trenul, cu autocarele sau cu maşinile personale, clujenii pleacă spre Palatul Regal ca într-un pelerinaj. Mulţi dintre ei au participat la slujbele pentru sufletul Regelui, care sunt oficiate la Cluj în fiecare seară.

Foarte mulţi clujeni îşi plâng Regele, iar dragostea faţă de Mihai I al României este motivul pentru care ei au pornit într-un adevărat pelerinaj spre Palatul Regal, unde trupul Majestăţii Sale a fost depus în Sala Tronului. Acest drum este o datorie, spune istoricul Cornel Jurju, preşedintele Clubului Monarhiştilor Clujeni.

 

Regele Mihai I al României merită tot respectul românilor, care arată în aceste zile cât de mult iubesc Familia Regală, spune Sebastian Baciu, preşedintele filialei clujene a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei.

 

Clujenii vor duce la Bucureşti două steaguri regale de mari dimensiuni, de câte 10 metri fiecare. De asemenea, ei vor purta o cruce imensă de pânză, a cărei latură mare are 15 metri, iar cea mică are 7 metri.

Related posts

Leave a Comment