Clujenii descoperă un nou sport: Ultimate Frisbee (VIDEO)


Un nou sport, de origine americană, îi atrage pe tinerii din Cluj. Este vorba de Ultimate Frisbee, un sport asemănător cu rugby-ul sau cu fotbalul american.

Jucătorii folosesc, în loc de minge, un disc zburător, cu o greutate de 175 de grame. Terenul de joc este împărțit în trei zone. Cele de la capătul suprafeței de joc sunt cele în care punctează jucătorii care intră cu discul în zona adversă.
La Cluj-Napoca, cei care practică acest sport sunt, deocamdată, în număr relativ mic, însă, în Statele Unite ale Americii sunt peste cinci milioane de jucători. Tinerii clujeni au descoperit acest sport în timp ce se aflau la studii, în universități americane. De altfel, sportul s-a născut, în anul 1968, tocmai în mediul școlar american, la Columbia High School.
Acum, tinerii care practică acest sport vor să își împărtășească pasiunea cu cât mai multă lume. ”Sâmbătă, de la ora 11.00, va avea loc o serie de meciuri demonstrative de Ultimate Frisbee. Locul de desfășurare a meciurilor este terenul de fotbal din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu” (str. Pandurilor nr. 7). La eveniment vor participa echipa locală de Ultimate Frisbee, Șoimii Patriei, și invitați din străinătate. Ziua va fi încheiată cu un After Party în Act Cafe (str. Clinicilor nr. 41), începând cu ora 22.00”, spun reprezentanții singurei echipe de Ultimate Frisbee din oraș, Șoimii Patriei, care reunește 20 de membri.
”Scopul evenimentului este promovarea sportului Ultimate Frisbee în rândul populației clujene, în general, și a elevilor și studenților, în special. Sportul Ultimate Frisbee este un joc non-contact, care datează din 1968, fiind promovat inițial în Statele Unite ale Americii, ulterior, cuprinzând și Europa. În România el a fost introdus de echipa Șoimii Patriei, care, până în prezent, au reprezentat țara la o serie de turnee de Ultimate Frisbee din Ungaria, Olanda și Polonia”, mai spun reprezentanții clubului clujean.

Related posts

Leave a Comment