Clujeni își aleg parlamentarii

Alegerile parlamentare au început în condiții normale, fără incidente, în județul Cluj. Sunt deschise 665 de secții de votare. În mediul urban, există 289 de secții de votare, iar restul în mediul rural.

În total, în județ, sunt înregistrați peste 611.000 de alegători, însă au fost distribuite peste 1.300.000 de buletine de vot pentru cele două camere ale Parlamentului. Și aceasta pentru că, la universitățile clujene, sunt înmatriculați aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, iar unii dintre ei vor vota în Cluj-Napoca, pe listele suplimentare. Deocamdată, la urne s-au prezentat puțini alegători.

Un alt factor de bun augur în organizarea alegerilor este reprezentat de faptul că nu mai există localități în carantină. Ultima comunitate locală care a ieșit din carantină este Gherla, unde rata incidenței infectării cu coronavirus a scăzut la 5,17 la mie.

Related posts

One Thought to “Clujeni își aleg parlamentarii”

  1. […] În total, în județ, sunt înregistrați peste 611.000 de alegători, însă au fost distribuite peste 1.300.000 de buletine de vot pentru cele două camere ale Parlamentului. Și aceasta pentru că, la universitățile clujene, sunt înmatriculați aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, iar unii dintre ei vor vota în Cluj-Napoca, pe listele suplimentare. Deocamdată, la urne s-au prezentat puțini alegători, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment