Cezar Soare: România va beneficia de 106 milioane de euro pentru a combate șomajul în rândul tinerilor

România va beneficia de o finanțare în valoare de 106 milioane de euro pentru a combate șomajul în rândul tinerilor cu vârste mai mici de 25 de ani, a anunțat la Cluj secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cezar Soare. El a făcut acest anunț în cadrul Întâlnirilor europene în Transilvania, organizate de Ambasada Franței și de Institutul Francez din Cluj-Napoca.Secretarul de stat a precizat că o sumă de 31,8 de milioane de euro va fi disponibilă chiar din acest an. Cezar Soare a mai precizat că Uniunea Europeană a alocat, pentru acest exercițiu financiar, suma de 6,4 miliarde de euro pentru a finanța măsurile de reducere a șomajului în rândul tinerilor. Din această sumă, 3,2 miliarde de euro provin din Fondul Social European, iar alte 3,2 miliarde de euro provin dintr-o linie bugetară specială.

Cezar Soare a declarat că scopul final al investițiilor care vor finanța măsurile de sporire a angajabilității tinerilor trebuie să ducă la situația în care un tânăr să își poată găsi un loc de muncă în termen de cel mult patru luni de la finalizarea studiilor sau de la pierderea locurilor de muncă, ori să fie cuprins într-un program de ucenicie sau într-unul educațional, care să îi sporească șansele de angajare.

Secretarul român de stat a adăugat că autoritățile publice au stabilit patru măsuri prioritare pentru a reduce șomajul tinerilor. Este vorba de sprijinirea programelor de ucenicie, de sprijinirea plasamentelor pe șase luni în cadrul diferitelor întreprinderi pentru tinerii care doresc să se integreze pe piața muncii, de investiții pentru sprijinirea educației vocaționale și de finanțarea unor programe de mentoriat pentru tinerii antreprenori și pentru start-up-uri.

Related posts

Leave a Comment