Certificatul verde COVID-19, obligatoriu pentru intrarea în Bulgaria

Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante, cinematografe, săli de sport și centre comerciale, a declarat marți ministrul Sănătății, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus. Țara de la sud de Dunăre a raportat ieri cel mai mare număr zilnic de infectări de la sfârșitul lunii martie

 

4.979 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii martie, și 214 decese în ultimele 24 de ore. Acesta este bilanțul COVID-19 care îngrijorează Sofia într-atât încât să ia măsuri chiar de mâine. Începând cu 21 octombrie, persoanele care doresc să meargă în spații publice închise, inclusiv cafenele, hoteluri, săli de concerte, muzee și piscine trebuie să prezinte permisul de sănătate, a declarat presei ministrul interimar al Sănătății Stoicho Katsarov.

„Numărul de noi infecții și decese este în creștere. Acest lucru ne obligă să impunem măsuri suplimentare. Toate activitățile în interior ar trebui să se desfășoare cu un certificat verde”, a spus el, făcând apel la bulgarii sceptici în privința vaccinurilor să se vaccineze.

Bulgaria este cea mai puțin vaccinată țară din UE și a înregistrat cea mai mare rată de mortalitate din blocul comunitar în ultimele două săptămâni. Doar 25% din cei șapte milioane de bulgari au fost vaccinați cel puțin o dată cu vaccinul anti-COVID, cu mult sub media UE de aproape 80%. Ministrul bulgar al Sănătății a declarat că tot personalul medical și lucrătorii din centrele de îngrijire trebuie să prezinte un permis de sănătate pentru a putea lucra. Permisul de sănătate care dovedește că o persoană a fost vaccinată, testată negativ sau s-a vindecat recent de virus a fost conceput inițial pentru a facilita călătoriile între statele Uniunii Europene.

La ora actuală așaportul sanitar este o realitate concretă în 27 de țări de pe continentul european.

Related posts

Leave a Comment