Ce prețuri sunt la Zilele Recoltei din Cluj VIDEO

Zeci de producători de alimente din toate colțurile județului Cluj, dar și artizani sau meșteșugari, participă la festivalul Zilele Recoltei, de pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. Pentru mulți dintre clujeni, acest festival reprezintă o bună oportunitate de a-și face aprovizionarea pentru iarnă, iar pentru fermierii din zone cum ar fi Râșca ori Căianu, festivalul reprezintă un prilej de a-și vinde marfa fără intermediari.Festivalul Zilele Recoltei i-a strâns la un loc pe producătorii de alimente, pe meșteșugari, artiști populari, cumpărători și pe amatorii de distracție. Pentru producătorii de legume, festivalul a fost un bun prilej pentru a-și vinde marfa. Un kilogram de cartofi de Râșca, de exemplu, costă între 1,30 și 1,50 lei, unul de morcovi costă 1,50 lei, iar unul de ceapă uscată 2,00 lei.Prețuri mici au țelina și ustoroiul din Mihai Viteazul, dar și producătorii de plante aromatice. Un ghiveci cu busuioc cu scorțișoară sau cu lămâiță sau unul de rozmarin ori de salvie costă 10 lei.

Un aliment apreciat este mierea. Un borcan cu miere costă între 20 de lei și 30 de lei. Cea mai scumpă este mierea de salcâm. Mulți curioși cumpără miere de rapiță.

Dincolo de negoț, festivalul clujean este pentru mulți oameni prilej de distracție, dar și o ocazie de a degusta preparate tradiționale, precum pastrama de oaie sau mititeii de Someșeni, stropiți cu bere Ursus adusă din Buzău sau cu vin produs pe Valea Mureșului, în podgoria de la Miniș.

Related posts

Leave a Comment